Трета българска победа в SENSHI 16: Митко Илиев спечели трудна победа над Кевин Руар

Двубоите продължават

13.05.2023 | 22:11 Редактор: Михаела Димитрова
Трета българска победа в SENSHI 16: Митко Илиев спечели трудна победа над Кевин Руар

Продължат битките в SENSHI 16.

В пети двубой Митко Илиев спечели изключително трудна победа над Кевин Руар в KWU Open битката им на SENSHI 16.

Българинът подходи предпазливо към видимо сериозния си опонент и това се оказа добра стратегия, защото французинът демонстрира огромна сила в десните си крошета. В края на срещата дори изглеждаше, че е способен да нокаутира родния атлет, но гонгът звънна тъкмо навреме.

Митко получи повече точки при двама от съдиите, докато третият даде равенство, защото вкара по-чистите удари и отрази няколко опита за тейкдаун.

В шести двубой Никола Тодорович реализира първия нокаут за вечерта по време на шеснайстото издание на SENSHI във Варна, а неговата жертва бе Родриго Минейро от Бразилия.

Сърбинът бе видимо по-класният боец на ринга, демонстрирайки страхотна игра от дистанция и изненадваща мощ при ударите си.

Минейро бе прекалено бавен. Той изоставаше в размените и след една поредица от тежки удари в средата на втория рунд бе пратен на земята и след кратък преглед от съдията стана ясно, че боят е приключил за него.

В седми двубой Очаквано или не Али Ел Амери и Бобан Илиоски предложиха една от най-зрелищните битки по време на SENSHI 16 в "Двореца на културата и спорта" във Варна.

Мароканецът падна в нокдаун през първата част и мнозина решиха, че боят ще приключи в полза на северномакедонеца в рамките на първите 3 минути. Той обаче се изправи и изглежда получи правилните наставления от своя ъгъл.

Втората част бе изцяло в полза на Ел Амери. Аркада на Бобан и нокдаун наложи намеса на лекаря, след което мачът приключи в полза на 35-годишния африканец.

В осми двубой

Неединодушно съдийско решение трябваше да реши сблъсъка на двамата гиганти Оливие Лангуа-Рос и Лукас Ахтерберг по време на SENSHI 16.

Великаните влязоха в тежки размени, но никой нямаше намерение да отстъпва, което зарадва публиката. Особена активност се забеляза от германците, които пропътуваха сериозно разстояние, за да подкрепят своя сънародник чак в България.

Неприятен инцидент едва не се получи във втория рунд, когато въжетата поддадоха при един от клинчовете и само съдията спаси бойците от това да изпаднат от ринга, информира boec.bg.

Трофеят на победителя в крайна сметка отиде в ръцете на Лукас Ахтерберг. Това е решение, което при всички случаи ще раздели мненията в социалните мрежи, така че трябва да се доверим на съдийската преценка.