Два български успеха на SENSHI 16: Петров срази Родригез, Божилов победи Гурули

Събитието запозна със зрелищни двубои

13.05.2023 | 20:52 Редактор: Михаела Димитрова
Два български успеха на SENSHI 16: Петров срази Родригез, Божилов победи Гурули

Започна международната бойна гала вечер на SENSHI 16. Варна отново е домакин на атрактивното шоу. Специални гости са световни величия в областта на бойните спортове.

В първия двубой Онур Шекер записа успех с единодушно съдийско решение над Тони Ромеро.

Боецът от Турция спечели категорично първия рунд и макар в следващите два испанецът да вкара някои добри леви кикове в тялото, те не се оказаха достатъчно, за да убеди съдиите, че е по-добрият боец на ринга.

Шекер демонстрира много по-висока активност с добри комбинации през блокадата на противника и така зарадва дори неутралните фенове в залата.

Във втори двубой Грегоар Готарди не остави никакви съмнения, че е по-добрият боец в битката си срещу Иван Накари в съревнованието им до 70 кг. в стил KWU Full Contact.

Французинът поддържаше отлична дистанция за киковете си в слънчевия сплит на противника и така го прати на няколко пъти на земята.

Накари опита да скъси дистанцията, но опитите му за ъпъркъти се спираха в ръкавиците на Готарди и липсата на резервен план за него го постави на губещата страна.

В трети двубой Драгомир Петров постигна зрелищна победа над Алекс Родригез, макар и да не спази обещанието си за нокаут.

Българинът прати своя опонент в два нокдауна в първите два рунда и на практика още там си гарантира симпатиите на съдиите и публиката.

Испанецът вложи всичко от себе си във финалния рунд, но Драго отговори подобаващо на всяка една негова атака и напълно заслужено вдигна победоносно ръце.

В четвърти двубой Атанас Божилов изпита повече проблеми от очакваното в боя си срещу 39-годишния Леван Гурули, тъй като в края съдиите не успяха да вземат единодушно решение за крайния победител.

Българинът започна много по-силно мача, но сякаш получи няколко добри удара в тялото, които го забавиха и изглежда везните се наклониха в посока грузинеца, информира boec.bg.

За радост на родната публика обаче Наско записа още една победа към името си, за да затвърди статута си на легенда в SENSHI.

Цялата зрелищна галавечер може да гледате на живо в ефира на Bulgaria ON AIR и онлайн на Bgonair.bg и Boec.bg.