Треньорът на "Наполи" избухна в сълзи: Покровителство на Марадона се усеща в успеха ни

Южният италиански град Неапол избухна в тържество и празник

05.05.2023 | 17:11 Редактор: Искра Ангелова
Треньорът на

Треньорът на "Наполи" Лучано Спалети избухна в сълзи, след като отборът му завърши 1:1 като гост на "Удинезе" и спечели шампионската титла на Италия. Това е трети трофей на неаполитанците в историята и първи от 33 години насам и той го посвети на тифозите, които са чакали тази радост толкова дълго време.

"Да видя "Партенопеите" усмихнати и щастливи, е най-голямата емоция за мен. Те са тези, които предават своето щастие на цялата ни съблекалня, на отбора. Тук има хора, които ще преодолеят трудни моменти в живота си, защото те ще си спомнят за винаги този момент. Тези хора заслужават цялата радост", каза цитираният от БТА Спалети пред DAZN след мача.

64-годишният Спалети, който стана най-възрастният специалист със "Скудетото", позволи на футболистите си да се забавляват на терена, загърбвайки задължителната тактика. В последните етапи от сезона "Наполи" имаше и моменти на колебания, но в крайна сметка всичко завърши щастливо за тях.

"Слушам някои тpеньори да казват: това е едва третият ни сезон заедно, но напрежението е да спечелим. Рафа Бенитес, Карло Анчелоти, Маурицио Сари с неговия най-добър футбол в Италия, Дженаро Гатузо - който спечели Купата, минаха през този отбор. Така че за какво да идвам тук? Не мога да кажа, че ще се борим да не изпаднем. Ние трябва да спечелим", заяви щастливият наставник.

"Тези фенове са виждали на този стадион и в този отбор да идват и да си отиват страхотни треньори. Те са виждали и Диего Марадона да играе на техния стадион и може би неговото покровителство също се усеща в този успех", добави треньорът на шампионите.

Спалети също така посвети този триумф на своя треньорски щаб, на семейството и брат си, който почина преди четири години. А южният италиански град Неапол избухна в тържество и празник, когато отборът спечели титлата с последния съдийски сигнал. Но партито няма да спира и днес, когато отборът ще се прибере в града и започва нова серия.

Снимка: БГНЕС