ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) да се приготвят за много сериозни глоби

Двата отбора ще бъдат санкционирани заради поведението на своите фенове

02.05.2023 | 09:01 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА и

Сериозни глоби от Дисциплинарната комисия към БФС се очаква да отнесат днес ЦСКА и "Ботев" (Пловдив). През уикенда двата тима събраха по над 18 000 зрители на своите домакинства.

"Армейците" приеха "Лудогорец" в пряк сблъсък за първото място, а канарчетата отбелязаха откриването на "Колежа" след близо 10-годишно чакане с мач срещу Левски. Въпреки еуфорията обаче отборите допуснаха загуби с по 0:1, а след днешното заседание на ДК ще получат и още неприятни новини.

"Червени" и "жълто-черни" ще бъдат санкционирани с петцифрени суми за поведението на привържениците си, довело до прекъсвания на срещите, като не е изключено ЦСКА да бъде лишен от домакинство, а "Ботев" да получи последно предупреждение за подобно наказание, пише "Тема Спорт".

Двубоите през уикенда ЦСКА - "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) - "Левски" бяха спирани на няколко пъти заради действия на феновете. На "Българска армия" дори се стигна до прибирането за повече от 15 минути на футболистите на разградчани в съблекалнята от страна на съдията Георги Кабаков.

Снимка: Lap.bg