"Астън Вила" излъга "Фулъм" и излезе пети във Висшата лига

"Лийдс" и "Лестър" завършиха 1:1, "Уулвърхемптън" удари "Кристъл Палас"

26.04.2023 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

"Астън Вила" записа 10-и пореден мач без загуби и след 1:0 над "Фулъм" в 33-ия кръг на Висшата лига излезе на 5-о място, като успя да изпревари "Тотнъм". От тези мачове победите са вече 8. 

Бирмингамци запазват добри шансове за завръщане в Европа след 12 години, като стигнаха до успеха след гол на защитника Тайрон Мингс с глава в 21-ата минута. "Вила" има 54 точки, с една повече от "Тотнъм", но и мач повече от "Шпорите".  

"Лийдс" стигна само до 1:1 срещу "Лестър". Луис Синистера бе извел домакините напред в 20-ата минута, но Джейми Варди влезе от пейката и изравни за "Лисиците" в 80-ата. И двата отбора остават битката на дъното, като "Лийдс" има 30 точки, а "Лестър" е с 29. Първият тим под чертата е "Евертън" с 28. 

"Уулвърхемптън" пък нанесе първа загуба на "Кристъл Палас" след завръщането на Рой Ходжсън след 2:0 у дома. Йоаким Андерсен си вкара автогол за лондончани в началото, а в края Рубен Невеш вкара дузпа и така "Вълците" настигнаха съперника, като и двата тима са сравнително спокойни с по 37 точки.  

Гледайте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС