Мениджърът на "Манчестър Сити": Все още сме много далеч от требъл

"Не искам да спечеля Шампионската лига и след това да свърша на дъното", заяви Гуардиола

23.04.2023 | 11:11 Редактор: Вяра Димова
Мениджърът на

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола говори за шансовете на отбора да спечели 3 купи през този сезон. "Гражданите" вече са на финал за купата на Англия, след като вчера отстраниха "Шефилд Юнайтед" - 3:0. Тимът на Пеп е втори в класирането на Висшата лига със 70 точки от 30 кръга. "Арсенал" води с пет точки пред "гражданите", като има два мача повече. "Сити" е на 1/2-финал в Шампионската лига.  

Там англичаните ще срещнат "Реал" (Мадрид) на 1/2-финалите на турнира. Първата среща ще се проведе в Мадрид на 9 май. Реваншът е на 17 май в Манчестър, пише "24 часа".

"Все още сме много далеч от требъл. Да, можете да се смеете, но истината е, че правим всичко възможно, за да играем добре. Това, което най-много ме впечатлява в този клуб е, че печелим, печелим трофеи, но продължаваме да се борим за тях. Особено се гордея с това. В някой сезон можете да спечелите требъл. Но не искам да спечеля Шампионската лига и след това да свърша на дъното. Този клуб е много стабилен. Работя в него, защото побеждаваме, иначе нямаше да съм тук, не съм глупак", заяви Гуардиола пред "Дейли Мейл".

Снимка: БГНЕС