Гришо отпадна на двойки в Монте Карло

Българинът игра в тандем с Хуберт Хуркач срещу Стефанос и Петрос Циципас

10.04.2023 | 20:41 Редактор: Елеонора Танева
Гришо отпадна на двойки в Монте Карло

Първата ни ракета Григор Димитров приключи участието си на двойки на тенис турнира в Монте Карло. Българинът загуби в тандем с поляка Хуберт Хуркач от гръцкия тандем Стефанос и Петрос Циципас с 6:7 (3), 7:6 (4), 5:10 за около един час и 50 минути игра.

Срещата бе много оспорвана, като в крайна сметка бе решена след дълъг тайбрек. Първите два сета завършиха на свой ред в тайбреци, като в откриващата част нямаше пробиви, а във втората Димитров и Хуркач компенсираха ранен брейк, а след това сервираха за сета при 6-5, но се пропукаха и трябваше да печелят в дълъг гейм. В тайбрека до десет точки братята Циципас имаха преимущество от самото начало и така се поздравиха с победата и място на 1/8-финалите, където ги чакат третите в схемата Жан-Жулиен Ройер и Марсело Аревало, пише БГНЕС.

Григор и Хуркач продължават с ангажиментите си на сингъл в първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 на клей, като Димитров играе с американеца Бен Шелтън, а полякът има за съперник британеца Джак Дрейпър.

Снимка: БГНЕС