Гол в 90-ата минута на "Евертън" попречи на "Тотнъм" да влезе в Топ 3

Два червени картона в напрегнат мач за крайното 1:1

04.04.2023 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

"Тотнъм" отново се издъни, след като стигна само до 1:1 при гостуването си на "Евертън" и така не успя да превземе третото място в класирането. Двубоят бе първи за тима под ръководството на Криситан Стелини, който замени Антонио Конте до края на сезона. 

"Шпорите" имат 50 точки, колкото "Нюкасъл" и "Манчестър Юнайтед", но и са с два мача повече от съперниците си, което ги поставя в мното неизгодна позиция. 

На "Гудисън Парк" всичко интересно се случи след почивката. В 58-ата минута Хари Кейн се сдърпа с Абдулай Дукуре, който го блъсна в лицето и получи червен картон. Няколко минути след това Майкъл Кийн фаулира Кристиан Ромеро в наказателното поле и Кейн реализира без проблеми отсъдената дузпа, за да изведе отбора си напред. 

Макар и с човек по-малко обаче, "карамелите" натиснаха и стигнаха до няколко добри възможности, преди в 88-ата минута Лукас Моура от гостите също да бъде изгонен заради грубо влизане срещу Кийн. 

Защитникът явно бе замесен във всичко значимо, след като в 90-ата минута вкара за 1:1 със страхотен удар от около 22-23 метра.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС