От "Левски на левскарите" скочиха: Лъжците да напускат клуба

Проблемите са твърде дълбоки и дълго беше отлагано тяхното решение, заяви Димитър Костадинов

13.03.2023 | 11:58 Редактор: Тодор Петров

Председателят на Управителния съвет на сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов призова за оставки в клуба на най-високо ниво. 

"Даваме си сметка, че с позицията, която ще заемем, ще си навлечем гнева на някои левскари. Сигурни сме, че немалка част от левскарите вярва, че отново трябва да замълчим. Вярват, че проблемите могат да се решат с изчакване и търсене на прошка. Проблемите са твърде дълбоки и дълго беше отлагано тяхното решение.

В края на подготвителния период тази година г-н Станимир Стоилов изнесе информация, че за футболисти от нашия отбор е имало интерес и оферти в размер на близо 6 милиона лева. След което изпълнителният директор г-н Ивайло Ивков потвърди тази информация, но след това се случи така, че мажоритарният акционер на клуба определи тази информация като класическа лъжа. Интересно е, че се оказа, че не е лъжа. Имало е оферта за такива пари.

Много зле ни прозвуча това оправдание от негова гледна точка, че осъществяването на тези сделки са опасност за втора Казанска афера. Не прозвуча добре от човек, който е замесен в аферата Диксън. Ако треньорът и директорът ни лъжат и заблуждават във връзка с тези оферти, да поемат отговорността, която подобава на левскари, и да подадат оставки без никакви претенции за неустойки от клуба", заявиха от сдружението на пресконференция по наболелите теми за клуба.

"Ако Станимир Стоилов и изпълнителният директор Иво Ивков лъжат, нека поемат отговорност и подадат оставки, без каквито и да е финансови претенции към "Левски". Ако обаче се окаже така, че мажоритарният акционер не е казал истината и ни е излъгал за пореден път, нека тогава той депозира притежаваните от него акции в клуба", настоя Димитър Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR