Стоилов остана доволен от мача срещу "Лудогорец", Шимунджа обаче е разочарован

"Стана една хубава футболна битка", категорични бяха двамата треньори

28.02.2023 | 22:19 Редактор: Петя Кръстева

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че е доволен от равенството на “сините” 0:0 у дома с "Лудогорец". Специалистът призна, че проблемите на тима му са в последния пас и завършващия удар.

"Стана една хубава футболна битка. Имаше и добри моменти за двата отбора. Равенството е справедлив резултат. Опитахме се да покажем възможно най-доброто. За нас беше важно да покажем добро лице след тези два мача. Доволен съм от футболистите - от желанието, от амбицията им. Има такива, които трябва да вдигнат спортната си форма. Имахме доста атаки през първото и през второто полувреме, когато последният удар или последният пас трябваше да бъдат по-добри. Имахме нужната стабилност в защита, а "Лудогорец" създаде повечето си положения от наши грешки.

Треньорът на "Левски" коментира и продължаващата серия на клуба - вече 11 поредни мача без победа.

"Нормално е да има и напрежение. В предните мачове беше много по-лесно да победим. Първо терените трябваше да бъдат по-добри и второ - ние трябваше да се приспособим по-добре към тези терени”, добави Стоилов.

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа обаче не беше доволен от равенството 0:0 като гост на "Левски". Специалистът призна, че основната цел пред "орлите" е титлата на България, като към момента тимът от Разград е вече на 3 точки зад лидера ЦСКА.

"Не съм доволен от резултата, защото имам усещането, че бяхме по-близо от "Левски" до трите точки. Трябва да знаем, че когато играем срещу качествения отбор на "Левски" и то на техния стадион - е трудно. Стана качествен мач", отбеляза той. 

Снимка: БГНЕС