ПСЖ ликува след голово шоу на Мбапе и Меси срещу "Лил", Неймар - пак контузен

Мачът мина през страхотни обрати

19.02.2023 | 16:42 Редактор: Искра Ангелова
ПСЖ ликува след голово шоу на Мбапе и Меси срещу

Лионел Меси отново се превърна в герой за "Пари Сен Жермен", след като донесе победата с 4:3 над "Лил" в истински голов трилър на "Парк де Пренс".

Аржентинецът вкара от пряк свободен удар в 95-ата минута и вероятно спаси и треньора си Кристоф Галтие, който бе пътник след серията от 3 поредни загуби.

Иначе мачът мина през страхотни обрати и "песовете" трябва да съжаляват, че останаха с празни ръце след него.

Те пропуснаха положение още преди да е изминала и минута, а след това и Джонатан Дейвид не успя да вкара. Килиан Мбапе откри в 11-ата минута, след като мина между двама съперници, а Неймар удвои в 17-ата, предава gol.bg.

Диаките обаче върна един гол с глава в 24-ата минута, а след почивката Дейвид от спорна дузпа и Бамба с мощен удар в близкия ъгъл, направи обрата пълен. Чак тогава парижани се активизираха и Мбапе изравни в 87-ата минута, за да дойде и момента на Меси и страхотния му опит с левия крак.

Така ПСЖ има 57 точки и диша по-спокойно преди дербито с "Марсилия" другия уикенд. Лошата новина обаче бе новата контузия на Неймар, който обърна глезен при едно единоборство и напусна на носилка.

Снимка: БГНЕС