Олимпийският шампион оман Костомаров се съгласи да му ампутират пръсти на ръцете

Има опасност състоянието му да се влоши, ако лекарите не възстановят кръвообращението му

10.02.2023 | 16:43 Редактор: Ирена Бакърджиева
Олимпийският шампион оман Костомаров се съгласи да му ампутират пръсти на ръцете

Пред зловещ избор бе поставен олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров, който се съгласи на ампутация на пръсти на ръцете си в случай на заплаха за живота му. Това съобщава Telegram каналът "112".

Според изданието има опасност състоянието на Костомаров да се влоши, ако лекарите не могат да възстановят кръвообращението в ръцете му. Уточнява се, че телесната температура на 46-годишния бивш спортист се е нормализирала.

На 9 февруари Пети канал съобщи, че ръцете на Костомаров могат да бъдат ампутирани поради прогресивна некроза. Беше отбелязано, че лекарите се опитват да спасят жива тъкан на крайниците на спортиста, за да предотвратят нова операция, след като 2 дни преди това той претърпя ампутация на левия крак, пише "Труд".

По-късно беше съобщено, че лекарите се опасяват за състоянието и на десния крак на Костомаров. Те правят всичко възможно да го спасят, въпреки разлагане на част на тъканта му.

Костомаров бе хоспитализиран на 10 януари. Той бе диагностициран с пневмония в комбинация с грип Б, след които претърпя тежки усложнения.

Снимка: БГНЕС