"Ман Юнайтед" е на финал за Купата на Лигата след нова победа над "Нотингам"

С общ резултат 5:0 "червените дяволи" си заслужиха битка за трофея срещу "Нюкасъл"

02.02.2023 | 06:30 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" се класира за 10-и път в своята история на финал за Купата на Лигата. "Червените дяволи" победиха с 2:0 в реванша "Нотингам Форест" и с общ резултат 5:0 отиват в битката за трофея. Там съперник на "Уембли" ще е "Нюкасъл", а мачът е на 26 февруари.

"Манчестър Юнайтед" спечели първия полуфинал с "Нотингам" с 3:0, а след спокойната победа над "Рединг" с 3:1 за ФА Къп през уикенда, беше уверен в класирането на финала. "Червените дяволи" загубиха само веднъж в последните 12 мача – 2:3 от лидера във Висшата лига - "Арсенал".

В 65-ата минута Тен Хааг направи тройна смяна. В игра за първи път от септември насам се появи Джейдън Санчо. На терена влязоха още Марсиал и Рашфорд. Именно последните двама изработиха първия гол. Бърза контра завърши с пас на Рашфорд към Марсиал, който отклони топката в ъгъла.

Само 3 минути след това Рашфорд изработи и втория гол. Прекрасен пас на Фернандеш бе свален от Рашфорд за Фред, който от 2 метра на празна врата засече топката в мрежата. Бразилецът се разписва във втори пореден мач, след като вкара и на "Рединг".

Снимка: БГНЕС

Вижте повече във видеото.