Още един фаворит отпадна: Каспър Рууд последва Надал и напусна Australian Open

Норвежецът отстъпи на Дженсън Бруксби с 3:6 5:7 7:6(4) 6:2

19.01.2023 | 08:23 Редактор: Тодор Петров
Още един фаворит отпадна: Каспър Рууд последва Надал и напусна Australian Open

След като действащият шампион Рафаел Надал напусна турнира рано, сега и световният №3 Каспър Рууд бе отстранен още във втория кръг на Australian Open. Това е първият турнир от Шлема от 2002 година насам, в който първите двама поставени отпадат преди третия кръг.

Норвежецът не впечатли с играта си и отстъпи на Дженсън Бруксби с 3:6 5:7 7:6(4) 6:2. Каспър допусна цели 54 непредизвикани грешки, като редовно изпълняваше неточни удари от бекхенд страната. Същевременно Бруксби разчиташе много добре сервиса му и често получаваше предимство в точките още от ретур, пише tenniskafe.

Американецът бе по-добрият тенисист на корта през по-голямата част от срещата, но бе близо да изпусне победата в третия сет, в който водеше с 5:2 и Рууд спаси три мачбола при 3:5, за да върне пробива пасив.

След като загуби и тайбрека, Дженсън бе видимо нервен по време на почивката, но успя да се върне на корта по убедителен начин с три поредни пробива и аванс от 5:1. За Каспър това е поредно разочарование в Мелбърн, където миналата година стигна до осминафинал, но трябваше да се откаже. При предишните си участия само веднъж прескочи първи кръг.

Снимка: БГНЕС