"Левски" на подготвителен лагер в Дубай, ще ги уважи ли Божков?

Бизнесменът живее там от няколко години, докато у нас срещу него се водят дела

07.01.2023 | 09:24 Редактор: Елеонора Танева

Бившият собственик на "Левски" Васил Божков не е проявил желание да посети "сините", които са на подготвителен лагер в Дубай.

Бизнесменът живее там от няколко години и води кореспонденция с българското правосъдие и международните издирвателни институции. Чрез посредници от щаба на "сините" са дали някакви индикации към хора, приближени на Божков, но той е останал безразличен към сигналите, пише "Тема: Спорт".

Все пак не е изключено до края на подготовката хазартният бос да се появи на тренировка или пък да изгледа някоя от контролите на сините в емирството. Той има право да се придвижва свободно в Дубай.

Твърде вероятно е той да изгледа проверката със "Спартак" (Москва). Бившият собственик не крие контактите си с руски индустриалци, които, според негови думи, в началото на престоя му в Дубай са му помогнали финансово, докато той успее да се добере до някой от многобройните си финансови потоци.

Фирми на бизнесмена са сред големите кредитори на Левски. Клубът от „Герена“ дължи милиони на компании от орбитата на „Национална лотария“, която в един момент бе генерален спонсор.

Снимка: БГНЕС