Шиникова и Лазаров отнесоха първите ракети на Белгия в мач от "Юнайтед къп"

Въпреки успеха, България няма шанс да завърши на първо място в група А

01.01.2023 | 10:56 Редактор: Петя Кръстева

Отборът на България се наложи с 3:2 победи над Белгия във втората си среща на новия турнир по тенис за смесени състави – "Юнайтед къп" в Пърт, Австралия.

В решаващата среща на двойки Александър Лазаров и Изабелла Шиникова победиха първите ракети на съперника Давид Гофен и Елизе Мертенс 1-6, 7-6(5), 10-6. Така българското участие на турнира завърши по великолепен начин. Лазаров и Шиникова направиха забележителен обрат срещу топ играчите на Белгия. Българите отразиха мачбол при 4-5 във втория сет.

По-рано Димитър Кузманов разгроми №129 в световната ранглиста Зизу Бергс с 6-2, 6-0. Така и вторият сингъл на Кузманов на турнира завърши с убедителна победа. Той победи и Михаил Перволаракис (Гърция) с 6-1, 6-1 в първия си мач.

Григор Димитров победи Давид Гофен с 6-4, 7-5, а Изабелла Шиникова отстъпи на №72 в световната ранглиста Алисън Ван Ойтванк с 1-6, 6-3, 3-6.

Въпреки днешния успех, България няма шанс да завърши на първо място в група А. Победителят в групата ще се реши в прекия сблъсък между Гърция и Белгия, като гърците имат нужда да вземат два от петте мача.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС