Григор надви Гофен с 2:0 сета, България изравни на Белгия

Димитров надделя с 6:4, 7:5

31.12.2022 | 08:12 Редактор: Ирена Бакърджиева
Григор надви Гофен с 2:0 сета, България изравни на Белгия

Григор Димитров записа първа победа на Untied Cup. Българинът надделя над Давид Гофен и по този начин изравни резултата в сблъсъка с Белгия, след като по-рано днес Изабелла Шиникова загуби от Алисън Ван Уйтванк. Димитров имаше проблеми, като допусна изравняване от 4-1 в първия сет, след което инкасира ранен пробив във втория, но въпреки това записа девета победа над този опонент.

Димитров бе много по-агресивен на сервис, като записа повече асове (10-2), но и направи повече двойни грешки (7-2). Българинър спечели 79% от точките си на първи сервис (38/48) и реализира четири от седемте си възможности за пробив (57%), докато неговият опонент оползотвори два от своите осем брейкпойнта (25%).

Димитров спечели жребия и избра да сервира пръв. Българинът беше много солиден на сервис и записа първия ас в мача, като геймът завърши след форхенд в мрежата от страна на Гофен. Белгиецът обаче отговори подобаващо, като демонстрир много добро придвижване по корта и не позволи на първата ни ракета да осъществи ранен пробив, пише tenniskafe.com.

Това обаче не разколеба Димитров, който си върна водачеството с гейм на нула и направи резултата 2-1 в своя полза. Сервисът на българина продължи да му носи лесни точки, като световният №28 записа още един ас, след което Гофен изпрати ретура си в мрежата.

Димитров стигна до първия брейкпойнт в мача, дошъл след бекхенд в мрежата на Гофен. Белгиецът се огъна под напрежението и допусна непредизвикана грешка, изпращайки топката в аут при опит за форхенд по диагонала. Българският тенисист продължи да бъде много по-концентриран в дългите разигравания, като в същото време прибави още два аса в актива си и това му позволи да затвърди пробива и да натрупа комфортен аванс от 4-1.

Снимка: БГНЕС