Португалия би шута на Фернандо Сантош след загубата от Мароко

Замества го Моуриньо?

16.12.2022 | 19:25 Редактор: Петя Кръстева

От Световното първенство по футбол остават последните две срещи, които ще определят световния шампион и носителя на бронзовите медали, а някои мениджъри вече плащат цената за провалите на водените от тях отбори. Фернандо Сантош бе освободен като старши треньор на националния отбор на Португалия. Новината бе обявена официално от футболната федерация на иберийската страна.

68-годишният специалист напуска поста след отпадането от Мароко на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар. По време на Мондиала Португалия записа победи над Гана, Уругвай и Швейцария, но и загуби от Южна Корея и Мароко. Сантош бе назначен за старши треньор на "мореплавателите" през 2014 г. и под негово ръководство националният отбор  спечели единствените си два международни трофея европейската титла през 2016 г. след успех на финала над домакините от Франция с 1:0.

Три години по – късно Португалия триумфира и в първото издание на Лигата на нациите.  Според медиите в страната фаворит  за наследник на Фернандо Сантош е настоящият мениджър на "Рома" Жозе Моуриньо.    

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС