Стоичков за Световното: Нивото на футбола е слабо, личи си страхът от загуба

Четирите отбора заслужено достигнаха до полуфиналите, коментира Камата

12.12.2022 | 17:16 Редактор: Елеонора Танева
Стоичков за Световното: Нивото на футбола е слабо, личи си страхът от загуба

Световното в Катар е организирано на много високо ниво. Оценката направи легендата на българския футбол Христо Стоичков. Той коментира предстоящите полуфинални мачове от Мондиал 2022. Във вторник и сряда Аржентина се изправя срещу Хърватия, докато Франция среща Мароко ден след това.

"Може да се каже, че са четири различни стила. Хърватия и Мароко си приличат по това, че се отбраняват доста добре. Знаят как да използват най-ефикасните си оръжия. Играе се трудно един срещу един. При отборите на Англия и Франция е различно, защото имат отлични изпълнители. Като цяло тези четири отбора заслужено достигнаха до полуфиналите. Хърватия има (Лука) Модрич (Иван) Перишич и (Марсело) Брозович. Те знаят какво се изисква от тях. Играят близо един до друг в защита", заяви Стоичков в интервю пред "Диарио Спорт".

Носителят на "Златната топка" за 1994 година коментира и цялостното си впечатление от Световния шампионат в Катар.

"Нивото на футбола е слабо. В мачовете липсва динамика, като изключенията са само няколко. Няма добри отигравания. Мача с шест гола на Англия и в двубоя със седем попадения на Испания не са нещо типично за този турнир. Имаше срещи с много притежание на топката, но без атаки. Това се дължи на страха от загуба. Никой не искаше да рискува. Нямаше ги моментите, в които футболистите остават един срещу един", каза още Христо Стоичков.

Снимка: lap.bg