Португалия "лее горчиви сълзи" след отпадането от Мондиала. Ще се стигне ли до оставки?

Национали разкритикуваха аржентинския съдия Факундо Тейо

10.12.2022 | 22:04 Редактор: Петя Кръстева
Португалия

Националът на Португалия - Бруно Фернандеш, разкритикува аржентинския съдия Факундо Тейо. "Мореплавателите" загубиха от Мароко с 1:0 в четвъртфинален мач от Световното първенство в Катар, а според играча на "Манчестър Юнайтед" реферът не е отсъдил дузпа в полза на Португалия.

"Днешните рефери наклониха нещата срещу нас, те не са свикнали да свирят на ниво Шампионска лига", заяви ядосаният футболист след края на мача.

Португалският защитник - Пепе, също не остана доволен от главния съдия на четвъртфиналния мач. 

"Неприемливо е аржентински съдия да свири този мач след това, което Меси каза вчера. През второто полувреме не се игра футбол, а той даде само осем минути продължение. Тъжни сме, защото имахме качеството да спечелим, но за съжаление не успяхме да го направим", подчерта португалецът, цитиран от "Фокус".

Националният селекционер на Португалия - Фернандо Сантош, не скри разочарованието си след отпадането на "мореплаватели" от Световното първенство.

"Не знам дали отпадането ни беше провал. Няма причина да подавам оставка. Можехме да се справим по-добре, играчите работиха много здраво. Днес и късметът не беше на наша страна, не виждам друга причина за резултата", обобщи селекционерът.

Снимка: БГНЕС