Испания и Германия врътнаха удобен и за двата отбора Х

Всичко ще се реши в последните двубои от групата

27.11.2022 | 23:20 Редактор: Вяра Димова

Германия изтръгна равенство 1:1 срещу Испания на ст. "Ал Бейт", Ал Хор и запази шансове за класиране в осминафиналите на Световното първенство по футбол в Катар. Бундестима изоставаше в резултата след гол на Алваро Мората в 62-та минута, но резервата Никлас Фюлкруг донесе равенството в 83-та. Иначе още в 7-та Дани Олмо удари греда за "Ла Роха", докато гол на Антонио Рюдигер в 40-та минута бе отменен заради засада.

Така Германия спечели първата си точка в Група Е на турнира, докато Испания вече има 4. Япония и Коста Рика са с по 3. В последния кръг на 1 декември от 21 ч. Германия ще търси задължителна победа срещу Коста Рика. Испания пък ще срещне Япония.

В 40-та минута Антонио Рюдигер вкара гол, който малко след това бе отменен заради засада. Защитникът засече центриране отдясно, но ситуацията бе преразгледана и голът бе отменен.

Второто полувреме започна с пропуск на Бундестима, който се възползва от грешка на Унай Симон. Вратарят на Испания не успя да изнесе добре топката и я "подари" на Гюндоган, който намери на точката на дузпата Кимих. Ударът на халфа обаче бе отразен от Симон, който на практика поправи грешката си.

Така се стигна до 62-та минута, когато Испания поведе в резултата. Влезлият като резерва Алваро Мората изпревари Никлас Зюле при центриране на Жорди Алба от лявото крило и забоде топката под гредата с едно докосване.

В 81-та минута Кимих пропусна да изпрати добре топката към вратата от свободен удар, а две минути по-късно Германия изравни. Джамал Мусиала направи страхотен пробив през центъра на испанската защита, пусна си по-дълго топката, но тя бе овладяна от Фюлкруг. Таранът с мощен удар по диагонала не остави шансове на Симон и направи 1:1.

В 90-та минута Испания бе много близо до това да вкара втори гол. Мората бе изведен зад защитата на германците, но се забави с това да отправи удар и Нико Шлотербек изби топката в корнер.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС