Крайно любопитни варианти пред Роналдо след "Манчестър Юнайтед"

Интерес към португалската звезда проявяват "Нюкасъл" и "Ал-Насър"

23.11.2022 | 07:45 Редактор: Вяра Димова
Крайно любопитни варианти пред Роналдо след

След като Кристиано Роналдо разтрогна с "Манчестър Юнайтед" и вече е свободен агент, логично на преден план излиза въпросът къде ще продължи кариерата си португалецът. Пред него има няколко опции, като е напълно възможно той да остане в Премиър лийг, но не е изключено и 37-годишният нападател да подпише с клуб извън Европа. 

Интерес към Роналдо проявяват "Нюкасъл" и "Ал-Насър". Собственик и на двата клуба е престолонаследникът на Саудитска Арабия - Мохамед бин Салман. 

"Челси" също може да излезе с оферта за звездата. Не е тайна, че придобилият през лятото клуба Тод Боели мечтае да има Роналдо в състава си. Сега амбицията му допълнително се подхранва от факта, че португалецът е свободен агент, а и финансовите му изисквания ще са по-малки. Боели обаче ще се съобрази с мнението на мениджъра Греъм Потър, а той не е уверен, че евентуалното идване на Роналдо е добра идея. 

Според журналиста от CBS Бен Джейкъбс, агентът на нападателя Жорже Мендеш съвсем скоро ще започне преговори със “сините” от Лондон. 

Друга опция пред Роналдо е гръцкият гранд "Олимпиакос". Клубът от Пирея прави много слаб сезон, но собственикът Евангелос Маринакис не щади средства за нови попълнения, а освен това в тима са и бившите съотборници на Кристиано от Реал Мадрид Марсело и Хамес Родригес, предаде БНР.

Междувременно, “Дейли Мейл” написа, че португалецът няма да получи никаква финансова компенсация за разтрогването на договора му. Той се раздели с "Манчестър Юнайтед" по взаимно съгласие и на практика се е лишил от 16 млн. паунда под формата на заплати.

Бившият съотборник на Кристиано Роналдо в "Манчестър Юнайтед" - Пол Скоулс, даде воля на емоциите си след новината, че клубът и португалският нападател официално са се разделили. Уейн Рууни също взе отношение по горещата тема. Подобно на Скоулс, и той не е в добри отношения с Роналдо, но подходи значително по-дипломатично в изказването си. 

Тъжно е, че един от най-добрите футболисти в историята си тръгва по такъв начин. Като бивш негов съотборник и като фен на "Юнайтед" наистина съм тъжен от тази раздяла, но не съм изненадан. След интервюто на Роналдо и атаките му към клуба, нямаше друг вариант. Кристиано постигна много в "Манчестър Юнайтед" и му пожелавам всичко най-добро, независимо кой ще е следващият му отбор”, заяви Рууни.

Снимка: БГНЕС