Автомобилисти протестират заради отнет лиценз: Действията на ММС са незаконни

Те сигнализират за провалени състезания

28.10.2022 | 13:56 Редактор: Искра Ангелова

Протест на Българската федерация по автомобилен спорт заради отнетия от Министерството на младежта и спорта лиценз на организацията. Пред сградата на ММС се събраха десетки недоволни. От федерацията се събраха на 3 сборни пункта в столицата.

Припомняме ви, че преди няколко служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева отмени заповедта на предшественика си Радостин Василев за издаване на лиценз на Българската федерация по автомобилен спорт и върна лиценза на автомобилната федерация на България.

Преди минути започна и среща между Лечева и представители на федерацията. В началото на срещата тя заяви, че ще защитава интересите само на този спорт и не защитава чужди интереси.

Според председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Румен Дунев, действията на министерството са абсолютно незаконни и това означава, че 2 седмици преди края на сезона се провалят състезанията.

"В момента текат дела, по които няма решения. Ние имаме писмо от ММС, че докато не свършат тези дела, Министерството няма да предприеме никакви действия по заличаване на клубове и тяхното добавяне", допълни Дунев.