"Торино" спря победна серия на "Удинезе" пред родна публика

Срещата завърши с резултат 1:2

23.10.2022 | 16:49 Редактор: Петя Кръстева

"Удинезе" допусна изненадващо домакинско поражение от "Торино" с 1:2 в среща от 11-ия кръг на италианската Серия А. На "Дачия Арена" в Удине гостите спряха серия от девет последователни срещи без загуба на "черно-белите", нанасяйки им първо поражение пред собствена публика от началото на сезона в първенството.

Ола Айна откри за "Торино" в 14-та минута. След почивката домакините не само не успяха да осъществят пълен обрат, но и инкасираха второ попадение, което се оказа фатално за крайния изход. Негов автор бе Пиетро Пелегри. До края "торинци" запазиха крехкия си аванс и така се поздравиха с ценни три точки. Отборът е девети с 14 пункта, докато "Удинезе" е шести с 21.

Притеснителните знаци в представянето на състава напоследък обаче продължават. Това е първо домакинско поражение в Серия А и идва след това от "Монца" на Валентин Антов с 2:3 във втория кръг за Купата на Италия, предаде gol.bg

"Удинезе" няма победа вече в четири поредни мача след равенствата с "Атланта" и "Лацио" преди това. Серията без загуба в първенството бе наистина впечатляваща - девет последователни срещи - за последно тимът бе губил от шампиона "Милан" с 2:4 като гост на старта на 13 август.

В следващия кръг отборът гостува на новака "Кремонезе" в търсене на реванш за несполуките в последните седмици, докато "Торино" приема "Милан". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК