Ще се състои ли "Битката на Британия"? Джошуа иска изглаждане на нередности по договора

Антъни Джошуа все още не е подписал изпратения му от Тайсън Фюри договор

25.09.2022 | 15:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Ще се състои ли

Бившият двукратен световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа все още не е подписал изпратения му от Тайсън Фюри договор за "Битката на Британия". Това заяви промоутърът на боксьора Еди Хърн, който споделя, че в договора има нередности, които трябва да бъдат проверени.

Дни след втората си поредна загуба от Олександър Усик през миналия месец, Джошуа получи оферта от своя сънародник Тайсън Фюри за мач през декември. Първоначално "Ей Джей" прие с неохота щедрата покана на "Краля на циганите" и въпреки многото обещания за бързо подписване на двата договора, нещата все още е бавят.

Еди Хърн вече бе част от сделката между Фюри и Дилиън Уайт по-рано през годината, но изглежда този път предложението на шампиона на WBC не съвпада с вижданията на Хърн.

"И двете страни се съгласихме да положим нужните усилия и работа по договора за мача. Получихме копие на договора още миналия уикенд, но от него нищо не ставаше ясно", поясни президентът на "Matchroom Boxing", пише boec.bg.

"Няма ден, в който да не се чуем с другата страна и да не изглаждаме нещата. Според мен Тайсън Фюри и хората около него искат да ни забавят, но те трябва да знаят, че ние няма да подпишем договор, който не е в най-добрия интерес за Антъни", допълни той.

"Все още нямаме съгласие относно излъчването на двубоя. Ние работим с DAZN, а те с BT Sport. И тук ни предстои още много работа. Това е голям мач, който ще се разпродаде за по-малко от 24 часа. Не бързаме за никъде. Оставам с впечатлението, че Тайсън нарочно прави тези неща, за да може да се откаже от сделката", заяви Хърн.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК