Промоутърът на Фюри: Сблъсъкът с Джошуа е на 90% финализиран

"Тайсън ще победи Ей Джей", заяви Франк Уорън

15.09.2022 | 11:59 Редактор: Искра Ангелова
Промоутърът на Фюри: Сблъсъкът с Джошуа е на 90% финализиран

Дългочаканият сблъсък на Тайсън Фюри с Антъни Джошуа е "на 90% финализиран" според промоутъра на Циганския крал Франк Уорън, който сподели, че "всички искат този мач да се състои". Фюри на няколко пъти промени решението си, след като обяви, че прекратява кариерата си след победата над Дилиан Уайт с нокаут в шестия рунд през април. Първоначално търсеше мач за абсолютната световна титла с Олександър Усик, който надви Джошуа в Саудитска Арабия миналия месец.

Въпреки това, нежеланието на украинския боксьор да излезе отново на ринга до края на годината доведе до това световният шампион в тежка категория на WBC да предложи на Ей Джей възможността да се бори за пояса на Световния боксов съвет. Във вторник мениджърският екип на Джошуа 258 разкри, че условията за сблъсък между него и Фюри са били договорени миналата седмица, а потвърждението било отложено поради смъртта на Кралица Елизабет Втора. Уорън, който работи по организирането на мачовете на Циганския крал, поясни, че все още има какво да се свърши за официализирането на сблъсъка, който по всяка вероятност ще се проведе на 3 декември, но не очаква големи трудности.

"Контрактите се подготвят в момента. Няма да навлизам в подробности, защото видяхме какво се случи последния път, когато разни хора правеха изявления - нещата в крайна сметка се провалиха. Мачът няма да бъде сигурен, докато не бъдат подписани договорите, но всички искат този мач да се състои. Основата на сделката, 90% от това, което има значение, е окей, останалите 10% трябва да бъдат разрешени. Няма пречки по пътя, така че се надяваме много скоро да финализираме нещата", коментира той за talkSPORT, цитиран от БГНЕС.

"Когато си промоутър, ти си оптимист. Това правиш. Ти си в бизнеса на това да осъществяваш мачове, така че всички сме много развълнувани. Вълнувам се относно тази битка, защото винаги съм смятал, че Тайсън ще победи Ей Джей. Сега ще разберем дали ще успеем да финализираме всичко за провеждането на този мач", допълни Уорън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК