"Сити" обърна "Борусия" (Д) в края, пестелив "Реал" удари Лайпциг

Халанд наказа бившия си отбор с феноменален гол

15.09.2022 | 07:32 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Сити" обърна "Борусия" (Дортмунд) и победи с 2:1 в мач за забравяне от група G на Шампионската лига, игран на стадион "Етихад". "Борусия" поведе десетина минути след началото на второто полувреме чрез Джуд Белингам. Ройс центрира в пеналта отляво и английският национал засече безпощадно с глава.

Дълго време не се виждаше как "Сити" ще може да изравни, но в 80-ата минута защитникът Джон Стоунс го стори с тупалка извън наказателното поле. В 84-ата минута манчестърци сътвориха пълен обрат, а Халанд наказа бившия си отбор по феноменален начин с акробатично изпълнение. 

Кансело центрира ефектно с външен фалц, а норвежецът вкара от въздуха с неудобния в ситуацията ляв крак. Така "Манчестър Сити" оглави групата с пълен актив от 6 точки, а "Борусия" остава на втора позиция с три пункта.

"Реал" (Мадрид) удари с 2:0 РБ Лайпциг на "Сантяго Бернабеу" и записа втора победа в група "F" на Шампионската лига. Попаденията в двубоя забиха Федерико Валверде в 80-ата минута и Асенсио в добавеното време.

Така "кралете" имат пълен актив от шест точки и са лидери в групата, докато германците са с две загуби и най-вероятно ще се борят за третото място.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК