Грандиозни издънки за "Юве" и "Челси", може да отпаднат в групите си на ШЛ

Торинци загубиха у дома от "Бенфика" и остават с 0 точки

15.09.2022 | 07:21 Редактор: Тодор Петров
Грандиозни издънки за

Кризата в "Ювентус" става все по-жестока, след като "Бенфика" спечели с 2:1 гостуването си на "Алианц стейдиъм" в мач от втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига. "Старата госпожа" остава с нулев актив и опасността да отпадне още в тази фаза на турнира за първи път от сезон 2013/14 изглежда напълно реална.

Ранният гол на Аркадиуш Милик не помогна на "Юве" и португалският колос стигна до успеха с попадения на Жоао Марио от дузпа и Давид Нереш след почивката. Победата на "Орлите" можеше да е и доста по-изразителна, ако не бяха многобройните пропуски пред Матия Перин.

В класирането ПСЖ и "Бенфика" имат по 6 точки след първите два кръга, докато "Юве" и "Макаби" (Хайфа) са с нулев актив. В следващите два мача торинци играят с израелците, докато лидерите в група "Н" се изправят един срещу друг.

"Челси" също отново не победи в Шампионската лига. "Сините" от Лондон завършиха 1:1 с РБ Залцбург. Така "Челси" остава на последното място в групата със само една спечелена точка.

Домакините откриха резултата чрез Рахийм Стърлинг в началото на второто полувреме. Гостите изравниха чрез голямата си звезда Окафор в 75-ата минута. Срещата бе официален дебют за новия мениджър на "сините" Греъм Потър.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК