Жалко: Боряна Калейн аут от Световното по художествена гимнастика в София

Гимнастичката е приета в болница

14.09.2022 | 17:07 Редактор: Ирена Бакърджиева

Имам неприятната възможност да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелване на Световната титла Боряна Калейн няма да вземе участие в световното първенство по художествена гимнастика. Това заяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева във Facebook.

Тя подчерта, че Калейн е в болница с много висока температура и предположи, че има вирусна инфекция, но все още няма подробности за състоянието ѝ.

"Докторът на отбора д-р Добрев, както и д-р Сиракова са категорични, че тя не може да вземе участие в Световното първенство при такава висока температура", уточни Раева.

Тя изрази съжалението си за това, че гимнастичката няма да участва, тъй като е била в блестяща форма. Тя обясни, че преди първата си тренировка вчера вечерта Боряна Калейн е почувствала леко неразположение и гадене. 

"Няма Световно първенство нито спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател. Да пожелаем успех на Стиляна Николова. При тази ситуация България отпада от отборната надпревара, защото можем да заменим Боряна Калейн 24 часа преди старта на състезанието, което значи, че е трябвало вчера сутринта. Има и други квалификации, ще се борим за квотите, ще правим всичко, което зависи от нас, пък каквото стане", посочи Раева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК