Страхотен Атанас Божилов записа поредна победа на SENSHI

Двубоят се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 75 кг

10.09.2022 | 21:05 Редактор: Искра Ангелова
Страхотен Атанас Божилов записа поредна победа на SENSHI

Третата битка от бойната карта на 13-то издание на международната верига SENSHI предложи на феновете класа и финес в стил Атанас Божилов. Българският боец записа 11-та победа под знамето на организацията, побеждавайки дебютанта от Франция Хамза Ридене чрез единодушно решение.

Двубоят се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 75 кг, а рефер на срещата бе Ян Сокуп.

Откриващият рунд започна на бързи обороти, като френският боец опита да впечатли опонента си с няколко лоу-кика, но родният ас набързо му показа колко бърз и експлозивен може да бъде. "Наката" зае центъра на ринга и пласира мощни бомби в лицето на дебютанта. Ридене изпитваше затруднения да се защитава от колената на Божилов, който без проблем скъсяваше дистанцията и вкарваше тежки крошета.

Бургазлията продължи да контролира темпото на двубоя и във втората част. Ридене потърси комбинация фронт-кик в корема и дясно кроше, но Божилов не му остана длъжен и го намери с плътно ляво кроше в главата. Бившият капитан на националния ни отбор по кикбокс бе по-подвижен, а в допълнение към това показа и далеч по-дълбок арсенал от удари и техники, което лимитира Ридене до единични удари.

Ридене стартира финалната част по-агресивно и успя да пласира дясно коляно в тялото на Божилов. Българинът моментално си върна инициативата с два поредни ритника в ребрата, а Ридене отново започна да играе от заден крак. Божилов контролираше ринга и дистанцията и често пъти вкарваше съперника си в ъглите, където миксираше чудесно етажите. В края на рунда „Наката“ можеше и да спечели с нокаут след брутален десен прав в лицето на Хамза, но французина се задържа на крака и дочака финалния гонг.

Двамата бойци получиха специалните си награди от японеца Юсуке Фуджи, който е шесткратен All-Japan шампион по киокушин.

13-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Четете повече по темата в boec.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК