Пълен обрат и феноменална победа за Иван Накари на SENSHI 13

Италианецът се "завърна от ада", след като звездният рефер Ян Сукуп му отсъди два нокдауна

10.09.2022 | 20:45 Редактор: Искра Ангелова
Пълен обрат и феноменална победа за Иван Накари на SENSHI 13

Италианецът Иван Накари постигна един от най-впечатляващите обрати в историята на международните бойни галавечери SENSHI. Дебютантът в организацията победи испанеца Айсам Чадид след четвърти допълнителен рунд в тринадесетото шоу на веригата, което се проведе на плажа пред ресторант "Море" в комплекса Св. Св. Константин и Елена, България.

Иван се "завърна от ада", след като звездният рефер Ян Сукуп му отсъди два нокдауна в началото на втория рунд и съперникът му се хвърли да го довършва. Италианецът обаче се надигна от пепелта в стил "Роки" и с феноменална игра заличи пасива си от два нокдауна и тотално доминира в четвъртата решителна част.

Накари започна мача с добра комбинация, която завърши с боди кик. След това обаче отговорът на Чадид беше впечатляващ с добре тренирана комбинация от четири удара. Видяхме и ляв-десен от него, след което той продължи с лоу кик. И двамата бяха много активни още от първата минута на мача. Италианецът вкара отлично кроше, което дори и през защитата на противника успя да го разклати. Чадид отвърна с вътрешен лоу кик и треньорът му извика от радост. Ляв прав и дясно кроше на Чадид белязаха края на една много интригуваща и равностойна първа част.

Вторият рунд започна също със страхотна динамика. Половин минута след началото му испанецът прати в нокдауна съперника след серия от бързи крошета и ритници. Съдията Ян Сукуп прати за втори път съперника само миг по-късно. Виждаше се краят на мача, но именно тогава Накари тръгна вабанк и битката се превърна в същинска касапница. Почти всеки удар влизаше чисто и шурна кръв от главите на съперниците. Чадид усещаше, че е много близо до победата, но италианецът нямаше какво да губи и ранен успя да намери най-добрите си попадения. Минутка преди края попадна най-добрата комбинация в главата на испанеца, а след това отнесе и едно чисто дясно кроше. Страхотно зрелище с марка SENSHI!

Айсан Чадид стартира финалната част със силен ритник. Накари все пак успя да го вкара в ъгъла и последва бурия от юмруци. Чадид понесе всяко едно попадение изправен на крака и без дори да се разклати, което обезкуражи италианския боец. Двамата продължиха да атакуват безспирно, показвайки феноменално кардиото в заключителните секунди. Публиката аплодира мощно бойците в края и оцени подобаващо видяното за тези 9 минути екшън.

В този момент дойде новината от съдийската маса край ринга, че е присъден още един четвърти рунд, в който да се разбере окончателно кой е по-добрият. Накари се отблагодари на това решение с мощен в старт в началото на допълнителната част. Иван вкара мощни атаки и наложи доминация, докато испанският му съперник отстъпваше назад и постепенно съвсем свали гарда. Активността, смелостта и постоянната агресия на Иван Накари му донесе победата на SENSHI 13, макар в началото на втория рунд той да изглеждаше обречен.

13-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър иRolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Четете повече по темата в boec.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК