"Локо" (Сф) тресна "Левски" преди дербито с гол в 90-ата минута за 3:2

Победното попадение бе дело на Илия Димитров

10.09.2022 | 20:53 Редактор: Искра Ангелова

"Локо" (София) тресна драматично "Левски" с 3:2, като победното попадение бе дело на Илия Димитров. Бившият играч на "сините" се разписа в 90-ата минута. 

Преди това Красимир Милошев вкара два пъти за домакините в 8-ата и 52-ата минута, а "Левски" изравняваше чрез Георги Миланов (19) и Галчев (74).

"Локомотив" започна срещата по-активно и излезе напред в резултата след като при изпълнение на ъглов удар Пламен Андреев излезе, изби топката, но капитанът на домакините Красимир Милошев прати топката в мрежата.

При попадението Ноа Сонко Сундберг се сблъска с Пламен Андреев и изпита проблем в левия глезен, след което получи медицинска помощ и се наложи да бъде принудително заменен от Роналдо, информира gol.bg.

В 14-ата минута Карлос Франса проби отляво и намери Антонио Вутов, който стреля, Пламен Андреев спаси, а Димитър Митков не успя да добави на празна врата.

Левски получи шанс за изравнително попадение в 16-ата минута, след като Андриан Краев центрира опасно в наказателното поле към Илиян Стефанов, който стреля с глава, но Любенов спаси. Три минути по-късно "сините" изравниха резултата, след като Георги Миланов от около 30 метра успя да се разпише от пряк свободен удар с помощта на левия страничен стълб.

В 21-ата минута Ивелин Попов проби отдясно и центрира към Патрик-Габриел Галчев, който стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Любенов.

В 36-ата минута Антонио Вутов стреля, топката рикошира в левия крак на Келиан ван дер Каап, след което Пламен Андреев спаси. Малко по-късно Цунами пробва късмета си от далечна дистанция, но изпълнението му бе неточно.

В началото на второто полувреме Патрик-Габриел Галчев центрира отлично към непокрития Роналдо, който стреля с глава и прати топката на около метър встрани от вратата. В 52-ата минута „Локомотив“ си върна водачеството, след гол на Красимир Милошев.

В 72-ата минута Уелтън прати топката в мрежата, след като Филип Кръстев не нанесе добър удар, бразилецът засече топката в мрежата, но бе в засада и попадението не бе зачетено.

Две минути по-късно Патрик-Габриел Галчев си освободи пространство, след като елиминира няколко футболисти и със силен шут реализира един от головете на сезона за 2:2.

В 90-ата минута Димо Бакалов проби в наказателното поле, пусна успореден пас към Илия Димитров, който вкара във вратата на Андреев за 3:2.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК