"Лудогорец" загуби реванша от "Шамрок", но продължава напред в ШЛ

Каули Оливейра реализира гола на спокойствието в края на мача

27.07.2022 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

"Лудогорец" бе на прага на една от най-срамните си европейски вечери, след като се добра до загубата с 1:2 като гост на "Шамрок Роувърс" с гол в 91-та минута. "Орлите" от Разград спечелиха първата среща у дома с 3:0 и си бяха повярвали, че без проблеми ще преминат в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига.

Ирландците обаче показаха прословутия си дух и бяха напът да обърнат развоя след голове на Аарън Грийн (21) и Айдому Емаху (88). В началото на второто полувреме разградчани останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Емануел Шоу, но въпреки това в първата минута на добавеното време Каули Оливейра реализира ценен гол и върна спокойствието в тима си.

Така "Лудогорец" си гарантира минимум участие в груповата фаза на турнира Лига на конференциите този сезон. Целта пред тима на Анте Шимунджа обаче е класиране в груповата фаза на Шампионската лига. 

Следващият съперник на тима ще бъде "Динамо" (Загреб). Хърватите спечелиха с 1:0 като гост на шампиона на Северна Македония "Шкупи" и след 3:2 общ резултат продължават напред. Първият мач е следващата седмица в Разград.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК