Бензема няма да обжалва присъдата за съучастие в опита за изнудване

Футболистът беше един от петимата, съдени за изнудване със секс касета

04.06.2022 | 09:35 Редактор: Ваня Кузманова
Бензема няма да обжалва присъдата за съучастие в опита за изнудване

Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема се отказа да обжалва едногодишната условна присъда за съучастие в опита за изнудване на бившия му съотборник във Франция Матийо Валбуена със секс касета.

Бензема беше осъден през ноември 2021 г. и глобен със 75 хил. евро за опит за изнудване през 2015 г., шокирал френския футбол и който го изхвърли от националния отбор на Франция за пет години и половина. Адвокатът на звездата обяви отказа от обжалване, предаде АФП.

"Това оттегляне потвърждава решението за осъждане. Това е съдебна истина. Но тя не е реалност", каза той. Оттеглянето на жалбата прави окончателно решението срещу футболиста от ноември.

Бензема беше един от петимата души, съдени за неуспешния опит за изнудване на Валбуена с видеоклип със сексуален характер, откраднат от телефона му, пише gol.bg

Той не беше обвинен, че стои зад опита за изнудване, а по-скоро в заговор с предполагаемите изнудвачи, като е оказвал натиск върху Валбуена да им плати. 34-годишният футболист трябваше да обжалва на 30 юни - 1 юли в съда във Версай, Париж.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК