Любо Пенев отговори на Ганчев: Направих невъзможното за ЦСКА, а ме изгониха и никой не ме защити

"ЦСКА 1948 има високи цели и работи професионално", заяви треньорът

30.05.2022 | 12:40 Редактор: Искра Ангелова

Тук говорим за два клуба. Единият отбор се казва ЦСКА - София, другият се казва ЦСКА 1948. Феновете винаги са били в подкрепа на отбора, по отношение на тях в едно интервю ги нарекоха "кибиците от дървеното". Без тези "кибици от дървеното", Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Да не се отклонява вниманието от проблемите. Без да си слагам медали, вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Отново, само за три месеца. Какво получавам - неблагодарност.

Това заяви Любослав Пенев при официалното си представяне като треньор на ЦСКА 1948.

Пенев води ЦСКА в края на сезон 2020/21, когато спечели Купата на България с "червените", но в началото на следващата кампания си тръгна от "Българска армия", а начело на тима застана Стойчо Младенов, като Пенев не спести критики към своя колега.

"Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност. Поемам отбора, имаме само девет дена за подготовка, играем полуфинал с "Лудогорец", отборът с най-висок бюджет и привилегии в България. Полуфинал, перфектен мач, отиваме на финал и печелим Купата. Завършваме първенството по подобаващ начин, плейофът го изиграваме перфектно, перфектно свършена работа. Феновете са наясно, че това е едно режисирано интервю от него (б.а. – на Гриша Ганчев ), скалъпена история с много неверни неща. Има и някои истини. Например, след втория ден щяха да спукат топката, след лагера в Турция много контузии, не знам какви са причините. Със същите футболисти завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. Aко след това има хора, които не знаят как да си вършат работата, това е отделен въпрос", каза новият наставник на ЦСКА 1948.

Той говори и за реакциите на феновете към него.

"Убеден съм, че реакциите им ще бъдат положителни. След като не съм искан в един клуб (б.а. – визира ЦСКА), няма как да работя там. Това е много ясно и точно. Да се връщам ли 10 месеца назад? Аз бях изгонен. ОК, решение на ръководството. Не беше най-доброто. Така са решили, така са направили. Аз съм професионалист и обичам футбола. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой да ме защити, когато ме изгониха? Нямам такъв спомен. Обичам да работя и сега ще работя за друг клуб. Някой да ме е издържал? След като не ме искат, аз ще се оправям сам. Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност. И преди 3 години, и преди няколко месеца, направих невъзможното. Какво стана преди една година? Аз съм спокоен и със самочувствие, че съм си свършил добре работата", сподели още легендата.

Пенев каза и защо е приел офертата на ЦСКА 1948: "Основното е, че клубът иска да се развива и да надгражда. Има високи цели и работи професионално. Това е изключително важно за треньора и футболистите. Да бъдеш на по-високо ниво през следващия сезон. Целите на ръководството са високи, а моите са още повече. Винаги поставям най-високите цели в отборите, в които съм работил. Много е важно футболистите да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да минават в една ниска динамика. Това е процес, който ще постигнем и ще имаме прекрасни резултати. Щабът ми е същият, с който работих в последните месеци."

Вижте повече в репортажа

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК