Затворници премериха сили в 10-ия боксов турнир за лишени от свобода

Спортът може да превъзпита затворниците, силно вярва треньорът Цветан Хаджииванов

17.05.2022 | 19:27 Редактор: Здравко Черкезов

Затворници премериха сили в 10-ия юбилеен боксов турнир за лишени от свобода. Мотото на събитието е "С ръкавици срещу наркотиците и агресията". 

Победител в първия мач стана Любомир Делев от Златоград. В затвора попаднал преди година и половина, след сбиване.  

"В затвора трябва да има такива мероприятия, за да виждат хората, че тук се изкарва агресията, не се изкарва на улицата или по килиите. Да излезем на ринга, да се сбием и да си премерим силите", сподели той.

Любомир казва, че е осъзнал грешката си. Има жена и 4-годишна дъщеря. Остават му месец и половина от присъдата. Решил е след излизането си от затвора да се занимава професионално с бокс. 

"Когато тренираш, ти нямаш време за занимавки. Вкарваш всичко в тренировките, в състезанията", обясни той.

А в това, че спортът може да превъзпита затворниците, силно вярва треньорът Цветан Хаджииванов, който вече 35 години помага на лишени от свобода.

"Аз съм бил на тяхно място, ей горе 4-тата капандура, с Ахмед Доган съм бил в една килия и съм решил да направя нещо добро за тях. И го направих", каза треньорът.

Цветан Хаджииванов е многократен републикански шампиони по бокс, вече е на 70 години, но продължава да мотивира момчетата зад решетките.

"Аз никога не съм пил, пушил, не съм се друсал. Искам и те да бъдат така навън, като излязат. Да бъдат полезни на себе си, семейството и обществото", сподели той.

И схемата му изглежда работи. Доказателство за това е Людмил Димитров, който е бивш затворник. Лежал е за наркотрафик, но това е зад гърба му. Сега е треньор по бокс в Свиленград.

"Обучавам малките деца, новите боксьори на България, група 40 човека. Мисля, че добре вървят тренировките", радва се Людмил.

За постиженията си боксьорите получиха медали. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 1 година