С гръм и трясък Тайсън Фюри се оттегля от бокса, нокаутира Уайт пред 94 000 на "Уембли"

Циганският крал доминираше през целия мач

24.04.2022 | 00:43 Редактор: Искра Ангелова

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри успя да защити пояса си от WBC, след като победи Дилиън Уайт на галавачерта на "Уембли" в Лондон. Циганският крал надделя с технически нокаут в шестия рунд пред 94 000 зрители.

В първия рунд двамата започнаха с опознаване, като пускаха повече предна ръка. Фюри успя да нанесе десен прав, който не разклати Уайт. Циганският крал взе леко предимство, но бе изненадан от обратния гард на ямаеца.

В третия рунд Фюри намери претендента си с няколко леви крошета. Уайт отговори с ъперкът в тялото. Фюри на няколко пъти пласира бързи лев-десен, но повечето пъти ударите попадаха в гарда и ръкавиците на Уайт.

В четвъртата част напрежението се покачи, след като шампионът нанесе мощен удар с дясното кроше в главата на съперника. Последва двоен ляв прав на Фюри. Това разклати Уайт, който така и не успя да скъси дистанцията. Рундът продължи над 6 минути.

В петия рунд Фюри използваше добре предната си ръка. Уайт опитваше да пласира силни удари, които не се получаваха. Циганският крал пускаше леки удари, последвани от един силен и точен.

В шестия рунд Дилиън се върна към двойните си леви прави в опит да се доближи до Фюри. Последва десен прав и клинч от Фюри. Той продължи да спазва тактическата си дисциплина от предишните рундове. Но с невероятен ъперкът Фюри събори Уайт, който стана на 8, но съдията правилно прецени, че не може да продължи и двубоят приключи с технически нокаут

Фюри сложи край на кариерата си с 33 победи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК