"Локомотив" (Сф) победи "Пирин" и си гарантира оставане в Първа лига

Единственото попадение вкара Димитър Митков

16.05.2022 | 22:34 Редактор: Теодора Патронова

С гол на Димитър Митков отборът на "Локомотив" (София) победи "Пирин" (Благоевград) с 1:0 мач от 31-ия кръг на Първа лига по футбол. Двата отбора си гарантираха оставане в елита още преди срещата и двубоят бе единствено за престиж.

На Националния стадион "Васил Левски" единственото попадение падна в 37-а минута. Мики Орачев центрира и Димитър Митков с глава реализира за 1:0. Пирин стигна до попадение в 62-а минута, когато Станислав Костов вкара след центриране на Петър Занев, но голът бе отменен заради засада. Пет минути преди края "Локомотив" можеше да отбележи втори гол, но Фране Чиряк стреля покрай лявата греда.

Двубоите от заключителния кръг са на 21 май: "Царско село" - "Локомотив" и "Пирин" - "Ботев". С по 33 точки "Пирин" и "Локомотив" са на 11-та и 12-та позиция и си гарантираха местата в елита през следващия сезон. "Ботев" е на 13-то място с 25 т., толкова има и 14-ият "Царско село". Предпоследният в крайното класиране ще играе бараж за Първа лига срещу четвъртия от Втора, а последният отпада.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК