"Локо" (София) с още една голяма крачка към оцеляването

Мачът между "железничарите" и "Ботев" (Враца) завърши 1:1

08.05.2022 | 19:55 Редактор: Искра Ангелова

"Локомотив" (София) взе само точка от гостуването си на "Ботев" (Враца). Мачът между двата отбора завърши 1:1. Димитър Митков изведе гостите напред, а Диего Фераресо изравни. Евентуална победа днес щеше да бъде достатъчна на "железничарите", за да си осигурят оставане в елита. Ситуацията при врачани е по-различна. Те се нуждаеха от задължителен успех, който на теория да остави шансовете им за директно спасение.

"Ботев" (Враца) можеше да поведе още в седмата минута. Мартин Николов засече центриране отдясно, но не успя я да уцели добре. В 18-ата "Локомотив" излезе напред в резултата. Стефан Гаврилов не се справи с центриране отдясно и подари топката на Октавио. Плеймейкърът на "железничарите" центрира във вратарското поле и там Димитър Митков надскочи Илия Миланов, за да вкара с глава в мрежата на Красимир Костов.

Секунди по-късно Божидар Кацаров стреля от дистанция, но встрани от целта. В 28-ата минута Матеус Дуарте засече с глава подаване от ъглов удар, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата, пазена от Костов.

В ответната атака Браян Перера изведе Диего Фераресо и го изведе зад защитата на столичани. Той овладя и заложи топката на Мохамед Бентахар. Последва изстрел, но Дамянов не беше затруднен и улови удар му.

Малко след това Митков пропусна за удвои преднината на "червено-черните". Той беше намерен в наказателното поле от Симеон Славчев. Успя да се обърне и да стреля, но неточно. В 32-рата минута Ботев Враца изравни. Бентахар беше изведен в наказателното поле. От аутлинията той центрира меко към далечната греда. Там сам беше Диего Фераресо, който с глава не остави шансове на Дамянов - 1:1.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Виржил Пинсон получи пространство, напредна с топка в крака и опита изстрел от границата на наказателното поле. Костов замръзна, но за негово щастие ударът не беше точен. До края равенството се запази, а двата отбора прибавиха по точка към актива си. Сериозни опасности пред двете врати липсваха.

В класирането - "Локо" е с 30 точки, "Ботев" (Враца) с 24, а "Царско село" с 21. Единственият сигурен за мястото си в елита остава десетият в подреждането "Пирин" с 33 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК