Фюри: Аз съм не просто шампион, а легенда в този спорт

"Не мога да повярвам, че 94 хиляди души дойдоха, за да ме видят и подкрепят", заяви Циганският крал

24.04.2022 | 14:51 Редактор: Искра Ангелова
Фюри: Аз съм не просто шампион, а легенда в този спорт

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри защити пояса на Световния боксов съвет (WBC). Британецът нокаутира в шестия рунд сънародника си Дилиън Уайт и се провъзгласи за легенда в този спорт.

"Аз съм доволен от представянето си. Надявам се и той да е доволен от своето. Просто не можеше да се бие с шампион. Аз съм не просто шампион, а легенда в този спорт. Това никой не може да го отрече. Никой от великите в тежката категория не ме е побеждавал. Тук не става въпрос за самочувствие", заяви той, цитиран от БТА.

"Преценете сами - висок съм 206 см, тежа 122 кг, движението ми е като в средна категория, нанасям удари като гръм и издържам всички попадения”, допълни Фюри, който записа победа номер 32 в професионалната кариера от 33 мача. От тези успехи 23 са с нокаут, като Циганският крал има и едно равенство в кариерата си.

"Посвещавам тази победа на Исус Христос. Много съм ентусиазиран от тази подкрепа. Не мога да повярвам, че 94 хиляди души дойдоха, за да ме видят и подкрепят. Благодаря на всички хора, които си купиха билет", подчерта Фюри, който не даде категоричен отговор на въпроса дали това е последният му мач, но посочи, че е дал обещание на съпругата си Парис, че ще спре с бокса след тази битка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК