"Царско село" попари "Пирин" и прекърши надеждата за топ 10 на "орлетата"

Столичани поведоха в резултата в 25-ата минута

11.04.2022 | 22:33 Редактор: Искра Ангелова

"Царско село" победи с 1:0 у дома "Пирин" в среща от 26-ия кръг, която е последна за редовния сезон в Първа лига.

Това означава, че благоевградчани, "Ботев" (Враца), "Локомотив" (София) и "Царско село" ще играят във втората четворка в шампионата, която ще определи изпадащите от елита. Победа в днешния мач щеше да гарантира участие на "орлетата" в Първа лига и догодина.

Столичани поведоха в резултата в 25-ата минута, когато Венцислав Христов се разписа от фаул от границата на наказателното поле. В 36-ата минута Лукас Мартин стреля, но Янко Георгиев се справи с опасността.

Пет минути преди почивката Александър Дюлгеров подаде за Иван Тасев, но младият халф не затрудни Хадим Ндиае, предава gol.bg.

Началото на втората част отново беше скучно. В 57-ата минута "Царско село" можеше да удвои преднината си, но късметът помогна на благоевградчани. Янко Георгиев изби топката в страничния стълб след удар на Пламен Крумов, а след това и Мартин Кавдански отблизо прати топката в напречната греда.

В средата на втората част Александър Дюлгеров се контузи и на негово място принудително влезе Стилиян Николов.

"Царско село" постигна първата си победа през 2022 година и вече има актив от 16 точки на 14-та позиция, докато "Пирин" е с 27 точки на 11-то място в класирането.

"Арда", "Берое", ЦСКА 1948 и "Локомотив" (Пловдив) ще играят за седмото място, даващо право на участие в баража за Лигата на конференциите.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК