Изключително важни 3 точки за "Нюкасъл" в битката за оцеляването

"Свраките" победиха "вълците" от "Уулвърхемптън" с 1:0

09.04.2022 | 08:53 Редактор: Здравко Черкезов
Изключително важни 3 точки за

"Нюкасъл" направи нова сериозна крачка към спасението във Висшата лига, след като надви "Уулвърхемптън" с 1:0 у дома в първи мач от 32-рия кръг. 

"Свраките" доминираха през по-голямата част от мача, но стигнаха до гол чак в 72-рата минута. Крис Ууд спечели дузпа след съприкосновение с вратаря Жозе Са и след това сам реализира категорично, за да вкара първия си гол на "Сейнт Джеймсис Парк" след идването си в клуба. 

Той отбеляза и преди почивката след разбъркване, но ВАР отмени попадението заради засада на Бруно Гимараеш при организирането на нападението. Бразилецът обаче бе най-добрият за победителите. Единственият проблем за "Нюкасъл" бе контузията на Райън Фрейзър, който напусна още в 12-ата минута. 

Черно-белите обаче дръпнаха на 10 точки от зоната на изпадащите, като спряха серията си от 3 поредни загуби и вече имат 34 точки, но и два мача повече от първия под чертата "Бърнли", така че още не трябва да се успокояват напълно. Вълците са 8-и с 49 точки. 

"Приближаваме се до оцеляването и е страхотно, че се намираме в подобна позиция. Това бе ключова победа и момчетата отново се раздадоха напълно. Много съм доволен заради Крис Ууд и гола, който вкара. В момента просто ни трябват резултати и сега постигнахме много важен такъв" заяви доволен мениджърът Еди Хау. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК