"Барса" изстиска 3 точки от "Севиля" и изскочи на второ място в Ла Лига

Каталунците пречупиха андалусци с 1:0, Педри стана герой

04.04.2022 | 07:31 Редактор: Здравко Черкезов

"Барселона" стигна до измъчена победа с 1:0 срещу "Севиля" в дербито на 30-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Шави Ернандес доминираха тотално, но се задоволиха с минималната победа, която ги изкачи на втората позиция във временното класиране, изпреварвайки именно андалусци.

В герой за "блаугранас" се превърна Педри. Той вкара скъпоценния гол след асистенция на изигралия страхотен мач Усман Дембеле. Така "Барса" постигна шестата си поредна победа в Ла Лига и за първи път се озова зад лидера "Реал" (Мадрид), измествайки доскорошния подгласник на "лос бланкос". Хората на Шави спряха и серията на андалусци от 15 мача без поражение.

"Барса" пропиля куп положения и само неточният мерник и отличните изяви на пазилия като лъв Боно спасиха "Севиля" от тежка загуба в цифрово изражение. С пропуски за домакините блесна най-вече Феран Торес, в това отношение се отличиха още Обамеянг и Дембеле, а Пике тресна гредата.

След този успех "Барса" вече е с актив от 57 точки, колкото имат "Атлетико" (Мадрид) и "Севиля", но каталунците са с по-добри показатели. Хората на Шави са с мач по-малко и изостават  с 12 точки от лидера "Реал" (Мадрид). Първата загуба от 15 мача насам срина "Севиля" на четвъртата позиция.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК