Безидеен ЦСКА не успя да победи "Царско село" на "Армията"

В 96-та минута Бисмарк Чарлс би на сантиметри от дясната греда

12.03.2022 | 19:36 Редактор: Искра Ангелова

Гостуващият "Царско село" сензационно спъна ЦСКА при нулевото равенство между двата отбора на стадион "Българска армия". Срещата беше от 23-ия кръг на родната efbet лига.

"Червените" очаквано имаха превъзходство, но така и не съумяваха да настроят мерника си през първото полувреме, регистрирайки само един точен изстрел. 

Малко след рестарта на играта Георги Йомов имаше добра възможност, но неговият удар беше спасен. Гарсес отигра атрактивно със задна ножица, но кълбото профуча над напречната греда. В 96-та минута Бисмарк Чарлс би на сантиметри от дясната греда.

Куриозното е, че гостите нямаха нито един (точен или неточен) изстрел за целия мач (97 минути с добавеното време)! Достигналият 68% владеене на топката ЦСКА отправи 16 удара, от които обаче цели десет бяха извън очертанията на вратата.

ЦСКА събра 49 точки и пропусна добра възможност да се доближи по-близо до лидера "Лудогорец" (54 пункта), който е с мач по-малко. "Царско село" е последен с едва 12 точки.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор от школата и първия отбор на "червените" Веселин Яневски, който ни напусна през седмицата. През първата част обаче опасностите на терена бяха изключителна рядкост, въпреки че ЦСКА имаше териториален превес.

В 21-ата минута Иван Турицов пробва да изненада вратаря Ндиае с удар от около 25 метра, стражът на гостите обаче внимаваше и изби в корнер. Малко по-късно отново българският национал бе в центъра на събитията, след като пусна към Кайседо, но нападателят стреля в аут.

След почивката ЦСКА опита да вдигне оборотите и да увеличи натиска и в 53-ата минута удар на Томас Лам с глава след центриране на Кери от корнер мина на педя от вратата. Пет минути по-късно пък Йомов навлезе в наказателното поле и стреля опасно, но вратарят Ндиае успя да избие.

Час след началото на срещата на терена се появиха Маурисио Гарсес и Бисмарк Чарлс на местата на Георги Йомов и Греъм Кери. Именно новото попълнение на ЦСКА можеше да се превърне в герой за тима си - в 62-ата минута Турицов пусна отлично към Гарсес, който спря на гърди и моментално стреля красиво с ножичен удар. Топката обаче мина над вратата.

Шансовете пред вратата на "Царско село" не спираха и десет минути преди края на редовното време Жеферсон центрира от корнер, Мухар засече с глава и прехвърли вратаря Ндиае, но топката се удари в напречната греда и излезе в аут.

В 90-ата минута и Вилдсхут стреля с глава, но прати топката в ръцете на стража на гостите. В последните секунди на срещата пък Бисмарк Чарлс пропусна "златен" шанс да донесе победата за ЦСКА, след като от чиста ситуация стреля в аут.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години