Гришо тренира здраво за Мастърса в Индиън Уелс (ВИДЕО)

Миналата година българинът достигна до полуфинал в "Рая на тениса"

09.03.2022 | 17:47 Редактор: Здравко Черкезов

Остават броени часове до началото на първия Мастърс турнир за годината – този в Индиън Уелс, в който ще се изяви и първата ни ракета Григор Димитров. Миналата година българинът достигна до полуфинал в "Рая на тениса", като сега отново е решен да запише силен резултат в надпреварата в Калифорния.

Днес Димитров е провел тренировка с друг от участниците в турнира – Денис Шаповалов. Tennis TV убликува кадри от заниманието, провело се на един от тренировъчните кортове в Индиън Уелс, като показаното от първата ни ракета със сигурност ще даде основания за оптимизъм на неговите фенове.

Григор Димитров ще започне участието си в турнира с мач срещу Томи Пол, а при евентуален успех ще се изправи срещу Александър Зверев, информира tenniskafe.com. Това обаче може да се промени при евентуално неучастие на Новак Джокович. Все още не е ясно дали световният №2 ще играе в турнира, а при евентуално негово оттегляне преди обявяването на утрешната програма мястото му в схемата ще бъде заето от Димитров.

При подобна развръзка българинът ще се класира директно за втори кръг, където ще очаква Джордан Томпсън или Давид Гофен.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК