Алберт Попов и Камен Златков щастливи от постигнатото на Игрите в Пекин

Двамата оценяват положително постигнатите резултати

18.02.2022 | 12:48 Редактор: Тодор Петров

Алберт Попов и Камен Златков се прибраха от китайската столица Пекин, където Попов записа девето и 17-о място съответно в слалома и гигантския слалом, докато Златков кара силно в първия манш на слалома и даде 20-о време, но не успя да завърши във второто каране.

"Много сме доволни и щастливи, оценяваме резултата. Имаше и малко яд, въпреки всичко целият екип сме много доволни. Радвам се, че показвам една стабилност и си позволявам да атакувам както искам. Радвам се, че съм здрав и в добра форма и ще се надявам на по-високи класирания", каза Попов при завръщането си от Зимните олимпийски игри.

"Пистата беше доста специфична, равна, накрая имаше доста стръмно. Най-трудното на тази олимпиада беше теренът, видяхме, че и Шифрин не успя да се справи с материала. Затова отидохме и по-рано, с Камен пристигнахме по-рано, показахме добри спускания", сподели още той.

Камен Златков също смята, че са близо до елита, но ги чака още много работа.

"Това е един много тежък спорт, определено когато сме двама, можем да си помагаме доста. Това, че той прави по-силни резултати от мен, ми дава увереност да го преследвам, когато карам. На нас двамата ни трябва време и още много работа, за да сме сред най-добрите. Не разполагаме с това, с което разполагат алпийските нации, но показваме, че можем да се борим с най-добрите. Не съм напълно доволен, не успях да запиша едно добро класиране", коментира той.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК