Алберт Попов часове след успеха: Щастлив и горд съм, макар и вече уморен

Той е първият ни състезател, влязъл в десетката на алпийските ски на Олимпиада от 1984 г.

16.02.2022 | 19:30 Редактор: Теодора Патронова

Страхотно представяне на Алберт Попов на Олимпийските игри в Пекин. Българинът бе девети - едва на 36 стотни от медала в олимпийския слалом. Това е най-доброто ни представяне на игритe в Пекин досега.

Алберт Попов е първият ни състезател, влязъл в десетката на алпийските ски на Олимпиада от 1984 г. Часове след успеха 24-годишният Попов споделя, че е щастлив, макар и вече уморен.

"Това е едно мигване, наистина много малко. До днес удържахме фронта, но като ни мина най-важното състезание силите поизчезнаха. Щастлив съм. Горд и се радвам, че успяхме да запишем този резултат днес", каза Попов.

Алберт Попов вече гледа към следващите цели. И благодари на хората, които го подкрепят.

"Да работим усърдно, да си слагаме цели и да ги постигаме. Има няколко старта от Световната купа и си пожелавам да направи две хубави спускания", добави той.

24-тите Зимни Олимпийски игри се провеждат под сянката на коронавируса. Самият Попов споделя, че мерките са строги, но ги разбира.

Постижението на 24-годишния Алберт Попов е и най-успешното от времето на Петър Попангелов, който завоюва две шести места на Олимпийските игри през 1980 г. и в Сараево 1984 г.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК