Ева Вукадинова показа дух - спуска се с шина на слалома, златото грабна Петра Влъхова

Българката имаше драматичен първи манш, спуска се два пъти

09.02.2022 | 12:59 Редактор: Елеонора Танева

Титлата в олимпийския слалом при жените спечели Петра Влъхова от Словакия. 26-годишната носителка на Световната купа се изкачи от осмо до първо място на финала, а на само 0.08 секунди зад нея остана световната шампионка от Кортина д'Ампецо 2021 Катарина Лийнсбергер.

Българката Ева Вукадинова не успя да завърши втория след грешка в средата на трасето.

Тя караше с шина на ръката и имаше драматичен първи манш, в който трябваше да прави две спускания, заради грешка на организаторите.

Първият опитът на българката  приключи в средата на трасето. Причина за това стана близостта на едно от официалните лица, както и метален елемент, който се намираше по траекторията на спускането ѝ. При вида на "ключа" за затваряне на врата в слалома, който може да доведе до сериозни последствия, Ева Вукадинова излезе от пистата и това не ѝ не позволи да стигне до финала, информира gol.bg.

Заради това външно обстоятелство, тя все пак получи възможност да се спусне отново със стартов номер 87. Още на старта на втория си опит обаче българката допусна грешка, но се задържа върху ските и успя да стигне успешно до финала, макар и с по-слабо постижение от това, което бе на път да постигне в първия си опит.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК