Олимпийците ни останаха много далеч от медалите в Пекин

Най-добре от биатлонистите ни се представи Димитър Герджиков

08.02.2022 | 18:45 Редактор: Тодор Петров

Една от най-големите ни надежди за медал от Олимпиадата – Радослав Янков, отпадна на осминафиналите на паралелния гигантски слалом по сноуборд. Все пак това бе негово първо участие във фазата на директните елиминации на Олимпийски игри.

В петата серия родният представител се изправи срещу петкратния световен шампион Бенямин Карл. Австриецът, който бе втори в квалификациите, получи правото да избира трасе и той се спря на червеното, което е по-бързо. 

Още от самия старт Карл дръпна на Янков и въпреки чистото си каране до финала, българинът завърши на 36 стотни след  австриеца. Впоследствие Карл стигна и до златния медал, а Радо Янков завърши на 15-о място. 

Далеч от призовите места останаха биатлонистите ни в индивидуалния старт на 20 километра. Титлата завоюва лидерът в генералното класиране за Световната купа  Кентан Фийон Майе. 

От българите най-добре се представи Димитър Герджиков, който се класира на 41-во място, изоставайки на пет минути от лидера. Герджиков направи две грешки в стрелбата. С цели пет пропуска Владимир Илиев остана 61-ви, а  Антон Синапов се нареди 85-и от общо 92-ма състезатели.   

Вижте повече във видеото.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК