Федерер към Надал след 21-вата: Горд съм, че споделям епоха с теб

Маестрото не пропусна да поздрави големия си съперник за победата в Откритото първенство на Австралия

30.01.2022 | 19:30 Редактор: Здравко Черкезов

Легендарният тенисист Роджър Федерер не пропусна да поздрави големия си съперник Рафаел Надал за победата в Откритото първенство на Австралия, с която испанецът спечели 21-а титла от Големия шлем и изпревари Федерер и Новак Джокович.

"Какъв мач! Към моя приятел и голям съперник Рафаел Надал - сърдечни поздравления, че се превърна в първия тенисист в историята с 21 титли от Големия шлем. Преди няколко месеца се шегувахме, че и двамата сме на патерици. Невероятно. Никога не подценявайте един велик шампион", написа Федерер на своето стори в Instagram, цитирано от gol.bg.

"Твоята изключително работна етика, отдаденост и борбен дух са вдъхновение за мен и още безброй души по света. Горд съм, че споделям тази епоха с теб. За мен е чест, че изиграх роля в това да те мотивирам да постигнеш повече, както правиш и ти с мен в последните 18 години. Сигурен съм, че ти предстоят още много постижения, но засега се наслаждавай на днешното", допълни швейцарецът, който на 40 години продължава да се надява да се завърне на корта след няколко операции на коляното.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК